Workshops

Wat is de circulaire economie en hoe maak je een product circulair? Laat je inspireren en leer welke circulaire ontwerpstrategieën en businessmodellen er bestaan.

Laat je inspireren!

In een heldere presentatie laat ik je zien wat circulaire economie is en hoe een circulaire aanpak toegevoegde waarde kan opleveren. Geïllustreerd met inspirerende cases van koplopers en hun toegepaste strategieën

Ontdek je kansen!

Op zoek naar een verdiepende workshop en wil je aan de slag met jouw eigen product? Als aspirant CIRCO trainer, verwijs ik je graag door naar het mooie CIRCO workshop aanbod.

Laat je inspireren!

De term circulaire economie hoor je steeds vaker, maar wat is dat nu eigenlijk?
En waarom zou jouw bedrijf producten circulair gaan ontwerpen? En wat kun je veranderen? Hele terechte vragen vind ik en juist daarom bied ik deze inspiratiesessie aan. In een uurtje tijd krijg je inzicht in wat circulaire economie is. Welke ontwerpstrategieën, business- en verdienmodellen er zijn en hoe koplopers deze hebben toegepast.

Leuk voor een eerste kennismaking en ter inspiratie.
Ideaal voor tijdens afdelingsoverleg, op inspiration Friday, of op de heidag.

Aanbod komen:
• De kenmerken van circulaire economie
• Waarom de circulair economie belangrijk is.
• De verschillende circulaire ontwerpstrategieën.
• De verschillende circulaire business- en verdienmodellen.
• De verhalen van inspireerde koplopers kennen

Voor wie:
Producenten, bedrijven in de sector consumentengoederen. (o.a. elektronica, meubels, interieuraccessoires, speelgoed, tuinproducten en verpakkingen). Die meer willen weten over circulair ontwerpen en de kansen die de circulaire economie biedt.

Waar:
Gewoon bij jou op kantoor of elke andere gewenste locatie.

Investering:
• 1 uur van je tijd
• kosten 150,- euro per sessie

Wil jij je werknemers of collega’s inspireren en laten kennismaken met de circulaire economie, neem dan contact om een afspraak te maken.

 

Wil je als ontwerper direct hands-on aan de slag. Met je eigen product oefenen, hoe je circulaire producten of diensten kan realiseren. Dan raad ik aan deel te nemen aan een CIRCO design Class.

Ontdek je kansen met een CIRCO track

In mijn aanloop naar het CIRCO trainerschap. Is de verdiepende workshop vervangen door het CIRCO Track aanbod.

Workshop Track – Vrijetijdseconomie Vechtdal Overijssel

11 & 25 maart, 1 april 2020

9.00 – 18.00 uur

MarketingOost, Ondernemershuis voor het Vechtdal, Kennispoort Regio Zwolle, Vechtdalgemeenten, Gastvrij Overijssel en CIRCO organiseren in maart een Circular Business Design Track. De Track, die bestaat uit drie ééndaagse workshops, is gericht op de vrijetijdseconomie in het Vechtdal: van bedrijven uit de verblijfsrecreatie, dagrecreatie, horeca, detailhandel, agrofood en cultuurpartijen tot overige bedrijven met een toeristisch product en toeleveranciers.

 

circo8

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven die actief zijn in (de keten van) de vrijetijdseconomie, die (een onderdeel van) producten en diensten circulair willen maken en van elkaar willen leren.

De CIRCO Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van vier weken. Samen met een inspirerende groep collega’s ontdek je nieuwe kansen en zet je circulaire business in gang!

Meer weten over deze track

Workshop Track – Consumentenproducten Utrecht

8 & 22 januari en 7 februari 2020
9.00 – 18.00 uur

Provincie Utrecht wil in 2050 volledig circulair zijn. In een circulaire economie gaan producten langer mee en worden ze slim hergebruikt en gerecycled. Of er worden diensten aangeboden in plaats van producten. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaags praktijkgericht ontwikkeltraject aan, om een eigen circulaire propositie in ontwerp en businesscase uit te werken.

Provincie Utrecht ondersteunt initiatieven en innovaties die voor verduurzaming zorgen. Daarom organiseren CIRCO en Economic Board Utrecht (EBU) samen een Track, een driedaags programma waarin je diepgaand en praktisch kennismaakt met de principes van circulair ontwerpen. Deelname aan de Circulaire Business Design Track biedt jouw bedrijf dé kans om aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

Meer weten over deze track

Jorien Nijmeijer - consultant in circulair ontwerp06 439 909 85 / jorien@letsgocircular.nl

Let's contact

Laten we samenwerken aan een mooie circulaire toekomst. Bel of stuur een bericht om je project of vragen te bespreken.

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Message