Over Let's Go Circular

Laten we samenwerken aan een mooie circulaire toekomst.

Het ontwerp = de start!

Elk goed product begint bij het ontwerp! De keuzes die jij maakt zijn bepalend voor de levensduur, het gebruiksplezier en wat er na de gebruiksfase met jouw product gebeurt. Voor Let’s Go Circular is het vanzelfsprekend duurzaamheid mee te nemen in de strategie voor het product. Alleen zo kun je komen tot producten die naast gebruiksvriendelijk ook duurzaam zijn.

Circulaire Economie = de basis

Let’s Go Circular streeft ernaar afvalstromen te voorkomen. Dat producten hun waarde behouden, door langer- en hergebruik van producten en onderdelen. Dat materialen gebruikt kunnen worden in een nieuw product. En dat we aan het eind van de gebruiksfase niet meer spreken over afval maar over ‘voedsel’ voor nieuwe processen en producten.

Doordat Let’s Go Circular gebruikt maakt van bewezen ontwerpstrategieën en businessmodellen uit de circulaire economie, maak je automatische duurzame keuzes in je ontwerpproces.

Dit maakt het mogelijk waarde te behouden en (de eerste) stappen te zetten naar circulaire product en wereld.

Waar het begon?

Ik ben Jorien, oprichtster van Let’s Go Circular. In de afgelopen jaren heb ik als productontwikkelaar en projectleider bij verschillende bedrijven gewerkt. Hier heb ik ervaren dat duurzaamheid leeft en bedrijven hier graag wat mee willen doen. Maar ook dat extra begeleiding nodig is om ambities en doelstellingen te realiseren. Daarom heb ik dit bedrijf opgericht.

Is een product wel zo duurzaam als het lijkt?

Zo liep ik er tegenaan dat er een plastic vrije consumentenverpakking werd ontwikkeld. Maar dat ondertussen bij de leverancier, alle onderdelen nog los verpakt in plastic binnen kwamen. Terwijl de klant het idee heeft een duurzaam product te kopen, worden er achter de schermen dagelijks een container(s) vol met plastic afval weg gegooid.
Dit moet anders kunnen! Het product “echt” duurzaam maken, van grondstof naar productie, voor gebruik en eind gebruik.

Begrijp me niet verkeerd, een plastic vrije consumentenverpakking is al een goede 1e duurzame stap, die vele bedrijven nog kunnen maken, maar mijn ambities liggen verder

Jorien Nijmeijer - consultant in circulair ontwerp

06 439 909 85 / jorien@letsgocircular.nl

Let's contact

Laten we samenwerken aan een mooie circulaire toekomst. Bel of stuur een bericht om je project of vragen te bespreken.

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Your Message