Circulaire Brainstorm

Versterk je brainstorm met mijn circulaire expertise.
Ik help je te komen tot circulaire product ideeën tijdens brainstormsessies.

Wat is een circulaire brainstorm?

Een circulaire brainstorm is als een creatieve brainstorm, waarbij we in diverse rondes oplossingen genereren voor ontwerpuitdagingen door middel van schetsen of beschrijvingen. Deelnemers brengen hun kennis en ervaring in, zodat we diverse perspectieven hebben.

Ik breng mijn circulaire kennis, creativiteit en meer dan 12 jaar ervaring in productontwikkeling in om circulariteit te integreren in jouw brainstormsessie. Ik inspireer het team met voorbeelden van koplopers op een vooraf afgesproken thema.

Brainstorm @ Studio S

Door circulariteit vanaf het begin mee te nemen, komen tot duurzame en circulaire productoplossingen.

Bij de start van een project is er nog ruimte om out of the box te denken. Om te onderzoeken of de functie die jouw product vervult op een andere, een meer circulaire manier aangeboden kan worden.

Ik inspireer het team om verder te kijken dan ons huidige lineaire systeem. Om het product te plaatsen in de context van het circulaire systeem, hoe ziet jouw product of dienst er dan uit?

Een brainstormsessie is hier een goed moment voor. Een moment waar het “ja maar” even geparkeerd wordt. Alle mogelijke ideeën kunnen ingebracht worden. Mijn ervaring leert dat de meest gekke ideeën of een combinatie van ideeën vaak leiden tot die unieke productoplossing. Doordat er net even andere verbindingen gelegd worden die leiden tot nieuwe inzichten.

Ben je een bedrijf, een ontwerper of ontwerpbureau die de ambitie heeft om producten te verduurzamen en circulair te maken? Ik help je te komen tot circulaire product ideeën tijdens brainstormsessies.

Check mijn beschikbaarheidInvestering

Waarom een circulaire brainstorm?

Meer dan 80% van alle product gerelateerde milieueffecten worden bepaald tijdens de ontwerpfase. De keuzes in het ontwerpproces zijn bepalend voor de technische levensduur, gebruiksduur en wat er na de gebruiksfase met jouw product gebeurt. Maar ook hoe succesvol een circulair businessmodel toegepast kan worden.

Door circulariteit vanaf de start van je project mee te nemen kun je onderwerpkeuzes maken die jouw circulaire en duurzame visie ondersteunen. Tijdens de brainstorm komen we samen op mooie circulaire ideeën die de basis vormen voor het ontwerp van jouw product!

Wat levert het je op?

Het denken in systemen of een ontwerpvraagstuk benaderen vanuit circulariteit is voor veel mensen (nog) niet vanzelfsprekend. En dat terwijl de noodzaak en de ambities van Nederland groot zijn. Door verschillende reacties tijdens workshops/brainstormsessies en blog/social posts merkte ik dat niet iedereen zo denkt als ik doe.

Verandering van systemen leidt naast weerstand ook tot mooie inspirerende oplossingen. En ik bekijk het graag vanaf de positieve kant. Door te inspireren met wat anderen al gedaan hebben. Door te kijken waar mogelijkheden liggen voor jouw product. Door te denken vanuit systeemverandering. En ik wil deze manier van denken graag beschikbaar stellen in jouw product ontwikkelingstraject.

Op het moment waar innovatie en verandering nog mogelijk is, bij de start van een project tijdens een brainstorm.

Investering en opties

Ik bied twee opties aan: deelname, waarbij ik als circulaire brainstormer deelneem aan jullie (product) brainstorm. Of de optie waarbij ik naast deelname ook de organisatie op me neem en jouw ontwerpteam kennis meegeef over circulariteit.

Deelname brainstormsessie (productontwerp):

Ik neem deel aan jullie geplande brainstormsessie(s). Om zo mijn creativiteit en circulaire visie mee te nemen in de oplossingen die gegenereerd worden. Die vervolgens de basis vormen voor het verdere ontwerp.

Op een vooraf afgestemd thema laat ik inspirerende voorbeelden van koplopers zien, om de mogelijkheden en creativiteit te prikkelen.

Deelname:

Voor € 450,-
 • Deelname circulaire brainstorm (dagdeel)
 • Inbreng inspirerende voorbeelden
 • Verduurzamingsideeën voor het product
Exclusief reiskosten
Check mijn beschikbaarheid

Organiseren Circulaire Brainstorm

Naast organisatie van en deelname aan de brainstorm, bied ik ook een korte introductie over relevantie van circulair ontwerp en het concept van waarde, aan het brainstormteam.

Vooraf aan de brainstorm beantwoorden jullie aantal vragen en stellingen. Dat inzicht geeft in wat jullie belangrijk vinden binnen duurzaamheid en circulair ontwerp. Zodat ik de voorbeelden en introductie nog meer op jullie kan afstemmen.

Organisatie

Voor € 900,-
 • Organisatie circulaire brainstorm (dagdeel)
 • Inbreng inspirerende voorbeelden
 • Verduurzamingsideeën voor het product
 • Kennis circulaire ontwerpstrategieën
 • Kennis concept waarde in circulaire economie
 • Introductie circulaire economie
Exclusief reiskosten & locatie
Check mijn beschikbaarheid

Voor beide opties geld dat ik jullie na afloop kan helpen met het verder brengen van de ideeën uit de brainstormsessie. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Jorien Nijmeijer - consultant in circulair ontwerp

06 439 909 85 / jorien@letsgocircular.nl

Let's contact

Laten we samenwerken aan een mooie circulaire toekomst. Bel of stuur een bericht om je project of vragen te bespreken.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Bericht