Circulair ontwerpen

Binnen Let’s Go Circular sta ik graag voor je klaar als je meer wilt weten over circulair ontwerpen.

Circulair ontwerpen met Let’s Go Circular in Utrecht

Binnen Let’s Go Circular sta ik graag voor je klaar als je meer wilt weten over circulair ontwerpen in Utrecht. Een goed en bruikbaar product begint immers met een doordacht ontwerp. Zeker als je circulair ondernemen een warm hart toedraagt. In dat geval staat Let’s Go Circular graag voor je klaar. Ik ben gespecialiseerd in het circulair ontwerpen van producten die van betekenis zijn voor jouw onderneming en de consument.

Natuurlijk is een product dat circulair is ontworpen minder belastend voor het milieu en draagt het bij aan de kostenbesparing binnen het bedrijf. Dagelijks worden er miljoenen producten ontworpen. Uiteraard gebeurd dit aan de hand van een concept en een idee. Daarnaast worden de producten vervaardigd met de juiste grondstoffen. Toch gebeurd dit niet altijd op een verantwoorde manier.

Dit heeft niet alleen een nadelig effect op onze leefomgeving, maar produceert ook onnodig veel afval. Een product wat niet duurzaam is ontworpen, zal bovendien ook sneller vervangen moeten worden. Met circulair ontwerpen kan voorkomen worden. Dat komt omdat ik van het idee tot aan de feitelijke productie na blijft denken over de levensduur van het product, hoe deze zo lang mogelijk verlengt kan worden.

De voordelen van circulair ontwerpen

Met productontwikkeling gebaseerd op circulair ontwerpen, wordt het product niet alleen duurzaam, maar levert het ook kostenbesparing op doordat deze langer in gebruik genomen kunnen worden. Daarnaast richt circulair ontwerpen zich ook op het technische onderhoud. Zo hou ik er tijdens het ontwerp rekening mee dat het product onderdelen bevat die eenvoudig onderhouden of aan een upgrade onderworpen kunnen worden. Circulair ontwerpen  in Utrecht en omgeving heeft ook zijn uitwerking na de gebruiksfase van het product.

Tijdens de productontwikkeling denk ik namelijk ook na over het gebruik van grondstoffen die na de gebruiksfase van het product toegepast kunnen worden in nieuwe concepten. Zo hoef je als ondernemer geen gebruik te maken van kostbare nieuwe grondstoffen. Dit is voordelig voor het milieu, maar ook voor de kostenbesparing binnen de onderneming. Aan de andere kant profiteert de consument van een lagere verkoopprijs omdat de productiekosten geminimaliseerd kunnen worden.

Circulair ontwerpen

Circulair ontwerpen gaat dus verder dan het gebruik van producten die duurzaam en minder milieubelastend zijn. Natuurlijk kan ik je daarin als ervaren ontwerper goed in adviseren. Ook na de ingebruikname van het product voorzie ik je graag van de ondersteuning die je nodig hebt om circulair ondernemen mogelijk te kunnen maken.

Let's contact