Jeuhh en wow, ik ben deze maand mijn eigen bedrijf Let’s Go Circular gestart, een spannende nieuw stap in mijn leven en carrière.

Met Let’s Go Circular ga ik me inzetten om bedrijven te helpen, producten te ontwikkelen die goed zijn, zonder uitputting en vervuiling, voor de leefomgeving. Net als mijn ouders toen ze 40 jaar geleden, hun tijd vooruit, starten met hun biologisch dynamische boerderij. Omdat ze wilden boeren zonder vervuiling en uitputting van de leefomgeving. Deze waarden zijn me dan ook met de paplepel ingegoten.

In de afgelopen 10 jaren waarin ik als productontwikkelaar hebt gewerkt, heb ik ervaren dat duurzaamheid leeft en bedrijven hier graag wat mee willen doen. Maar ook dat ambities en doelstellingen, om verschillende redenen, niet altijd van de grond komen. Veel aanpassingen dienen vaak alleen (nog) maar ter ondersteuning van het marketingverhaal, achter de schermen gaat het er vaak minder duurzaam aan toe.

Ik wil bedrijven begeleiden hun duurzame doelstellingen te realiseren en impact te hebben door gebruik te maken van ideeën en bedrijfsmodellen uit de circulaire economie. Wat inhoud dat materialen circulair worden gebruikt, net als in de natuur is afval “voedsel” voor de volgende processen. Afvalstromen worden voorkomen door langer- en hergebruik van producten, recycling van materialen, energiebesparing en hernieuwbare bronnen. Met als doel waarde creatie voor zowel milieu als economie.

Naast dat ik in deze startfase nog druk bezig ben met mijn ideeën en ambities verder uit te werken, workshops inhoud te geven, een huisstijl en website maken etc.,wil ik ook aan de slag. Niet alleen dromen maar ook doen!
Dus kan ik jouw bedrijf komen ondersteunen met een circulair en duurzaam (her)ontwerp van jouw product?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden van de circulaire economie? Laat je dan eens inspireren met een korte presentatie, waarin ik laat zien hoe de circulaire economie en circulair ontwerp voor bedrijven een toegevoegde waarde kan opleveren.

Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is? Bel of stuur een berichtje, dan spreken we eens af om jouw wensen verder te bespreken en uit te laten komen 🙂

Tel: +31 (0)643990985 / Mail: jorien@letsgocricular.nl

Ik hoor graag van je,
Jorien

PS: Bekijk ook eens onderstaand filmpje. Heroverwegen en vooruitgaan: de circulaire economie

Posted 10 April 2019